Така се градеше фирмата...

Прво пуштаме музика, а потоа компјутери...

Верност, традиција, долговечност...

 

Значајни датуми

 

Во секоја историја, сегашност и иднина, имало, има и ќе има значајни датуми со исклучителна важност за одбележување. Ова е нашиот избор

 

Месец Коложег – Јануари

1.1-Роденден на Зорица, почеток на Нова Нова Година

6.1.-Бадник, веселба покрај огин

7.1.-Божиќ, Христос се роди

9.1-Св. архиѓакон и првомаченик Стефан

10.1-Краен рок за пресметка на плата, во натамошниот текст  МПИН

12.1-Почеток на карневал у Вевчани

13.1.-Дочек на Стара Нова Година

14.1.-Почеток на Стара Нова Година, Василица

15.1.-Краен рок за исплата на плата, во натамошниот текст ПЛАТА, аконтација на данок на добивка, во натамошниот текст ДД

19.1.-Водици, фрлање на крст у вода, брррр...

20.1-Ден на Рибарите у Охрид, фрлање 3 буриња црно вино и 3 буриња бело вино у пристаниште, такмичење у праење рибља чорба 

25.1.-Роденден на Сашо и Тоше, ден за ДДВ

30.1-роденден на баба Цвета, види ден потоа, не беше сигурна за овој датум, е па си има два

31.1.-Краен рок за доставување на образец ПДД-ГИ, пописот да се заврши целосно, роденден на баба Цвета 

Месец Сечко – Февруари

2.2-Ден на Сметководители !?

10.2-МПИН

14.2-Трифун и Валентин, каков спој

15.2-ПЛАТА, ДД

25.2-Ден за ДДВ

27.2-Роденден на Љубиша, дуче, број 1, мистер 0, геко, вујче, бубе, самсоненко...

28.2, на секои 4 години 29.2-Краен рок за завршна сметка у хартија

Месец Цутар – Март

8.3-Ден на Жената, да не биде само еден

10.3-МПИН

15.3-ПЛАТА, ДД, краен рок за доставување завршна сметка у електронска форма

22.3-Убав ден Младенци

25.3-Ден за ДДВ

28.3-Роденден на Биле

30.3-Роденден на дедо Лазо

31.3-Роденден на Куме Зоки  

Месец Тревен – Април

2.4.1995-Ден на второто отварање на Голф Клуб, градски парк Скопје

8.4-Роденден на Соња, меѓународен ден на Ромите

10.4-МПИН

15.4-ПЛАТА, ДД

25.4-Ден за ДДВ

Месец Косар – Мај

4.5-Загина Гоце Делчев, умре Тито

6.5-Роденден на Горан, некои уште го викаат кај си бе Ѓуро

10.5-МПИН

15.5-ПЛАТА, ДД

24.5.2019-Слегвит клен од 800 грама у Далјан

25.5-Свадба 1985, Ден на Младоста, ден за ДДВ

Месец Жетвар – Јуни

1.6.2019-РК Вардар тепа Барса

2.6.2019-РК Вардар тепа Веспрем, Парондо и момците со срце, душа и љубов за ракометната игра, за Вардар и за Македонија, РК Вардар Шампион на Европа

3.6.2019-Достоинствен дочек на Шампионите РК Вардар, следниот пат повеќе да се спремаат за дочекот 

3.6.2017-РК Вардар тепа Барса

4.6.2017-РК Вардар тепа ПСЖ, Самсоненко, Раул Гонзалес и момците кои зборуваат Македонски јазик, РК Вардар Шампион на Европа

6.6.2017-Достоинствен дочек на Шампионите РК Вардар

10.6-МПИН

15.6-ПЛАТА, ДД

16.6.199 и некоја-Ден на пуштање во употреба на езерото(сценарио и режија Кожухаров) Риболом(кум Гоце) кај Росоман

25.6-Ден за ДДВ

Месец Златец – Јули

10.7.2009-Сантана, концерт на Арена Филип Втори Македонски во Скопје

10.7-МПИН

12.7.2009-Енио Мориконе, отварање на Охридско Лето, Антички Театар Охрид

15.7-ПЛАТА, ДД

25.7.2009-Џорџ Бенсон, концерт на Антички Театар Охрид

25.7-Ден за ДДВ

Месец Житар – Август

2.8-Илинден

10.8-МПИН

15.8-ПЛАТА, ДД

25.8-Ден за ДДВ

27.8.1991-Ден на првото отварање на Голф Клуб, градски парк Скопје

Месец Гроздобер – Септември

8.9-Ден на Независност на Македонија

10.9-МПИН

15.9-ПЛАТА, ДД

18.9.2011-Македонија четврто место на Еуробаскет 2011

19.9.2011-Достоинствен дочек на Кошаркарските Борци

25.9-Ден за ДДВ

30.9-Софија, Вера, Надеж и Љубов

Месец Листопад – Октомври

4.10.2011-Горан се врати од Америка

7.10-Роденден на Влатко

10.10-МПИН

11.10-Пукна Првата Пушка Против Фашизмот

15.10-ПЛАТА, ДД

16.10-Тоше отпатува во вечноста, година нема, Тој е вечно со нас

25.10-Ден за ДДВ

Месец Студен – Ноември

10.11-МПИН

15.11-ПЛАТА, ДД

25.11-Ден за ДДВ

Месец Снежник – Декември

10.12-МПИН

15.12-ПЛАТА, ДД

19.12-Роденден на Гивеко, Св. Николај архиеп. Мирликијски

25.12-Ден за ДДВ, Божиќ Католички

31.12-Дочек на Нова Година